Trebat će vam:
2 limuna
100 g parmezana
1 šaka svježeg bosiljka
1 manji luk
300 g riže
100 ml bijelog vina
maslinovo ulje
lignje
sol i papar
Priprema:
Naribajte limun i procijedite ga. Naribajte i parmezan u zasebnu zdjelicu. U dublju tavu stavite dvije žlice maslinova ulja i dodajte bosiljak. Pustite da poprimi boju, a zatim ga izvadite. Dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte oko tri minute pa dodajte rižu. Tostirajte rižu uz miješanje oko dvije minute pa dodajte vino i pojačajte vatru. Kuhajte uz miješanje dok alkohol ne ispari. Polako dodajte topli temeljac i miješajte. Sve zajedno kuhajte 20-ak minuta. Na kraju umiješajte limunovu koricu i sok. Dodajte malo maslinova ulja i brzim pokretima sve dobro umiješajte u rižu. Na kraju dodajte parmezan, pospite s još papra i maknite s vatre. Kada je rižoto gotov, lignju samo ispecite na malo maslinova ulja na grill tavi, začinite je po želji soli i paprom i poslužite uz rižoto.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....