Trebat će vam:
otkoštena svinjska potrbušina (oko 3 kg) papar krupna morska sol glavica češnjaka majčina dušica pola litre bijelog vina |
Potrbušinu začinite solju i paprom. Na dno protvana stavite majčinu dušicu i glavicu češnjaka koju ste samo prepolovili popola. Na to polegnite potrbušinu s kožom prema gore. Pokrijte folijom i pecite oko dva sata na 180 Celzijevih stupnjeva. Maknite foliju i pustite da se ispari. Zatim na potrbušinu stavite još jedan protvan koji ćete napuniti teškim predmetima kako biste ‘’isprešali’’ meso. Tako ostavite preko noći. Sljedeći dan bajaderice režite na manje komade, stavite u protvan na papir za pečenje, s kožom prema gore, i zapecite dok koža ne postane u potpunosti hrskava. Poslužite uz umak.
Umak:
sok od pečenja svinjske potrbušine bijelo vino majčina dušica češnjak temeljac |
Sok od pečenja pomiješajte s vinom, češnjakom, majčinom dušicom i mesnim temeljcem. Sve kuhajte dok se ne zgusne.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....