Trebat će vam:
1 veći batat
1 žlica maslinova ulja
pola žličice soli
1⁄4 žličice papra
250 g listova kelja
100 g kuhane kvinoje
pola šipka
60 ml maslinova ulja
3 žlice crvenog vinskog octa
1 žlica meda
1 žličica Dijon senfa
pola žličice soli
četvrt žličice crnog papra
feta sir prema želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C stupnjeva i obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje.
Ogulite i narežite batat na kockice pa ga stavite na pripremljeni lim za pečenje i pospite maslinovim uljem. Začinite solju i paprom i pomiješajte. Raširite kockice batata u ravnomjerni sloj i pecite dok ne omekšaju i počnu se karamelizirati, 30-35 minuta. Ostavite sa strane da se ohladi dok pripremate ostatak salate. U velikoj zdjeli za posluživanje pomiješajte sastojke za preljev za salatu: maslinovo ulje, vinski ocat, med, senf, sol i papar. Dodajte nasjeckani kelj u zdjelu i rukama umasirajte preljev u kelj da omekša. Dodajte kvinoju i ohlađene komadiće batata na vrh kelja i preljeva te pažljivo promiješajte da se sjedini. Po vrhu pospite sjemenke šipka i prema želji izmrvljeni feta sir i poslužite na sobnoj temperaturi ili ostavite da se ohladi u hladnjaku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....