Lasagne s mesnim krpicama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 300 g junetine
  • 150 g svinjetine
  • 50 g slanine
  • 2 dl crnog vina
  • 2 dl pasirane rajčice
  • 100 g luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 50 g mrkve
  • 50 g celera
  • 1-2 lovorova lista
  • 1/2 l mesne juhe
  • sol, papar
  • Za bešamel umak:
  • 1 l mlijeka
  • 10 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 100 g kozjeg sira
  • sol
  • muškatni oraščić

Priprema

1. korak

Za mesni umak operite i očistite povrće, izmiksajte ga, te ga na malo ulja popržite s nasjeckanom slaninom. Izrežite na male i tanke krpice meso pa i njega dodajte i dobro popržite, zalijte crnim vinom i pirjajte dok vino ne ishlapi. Dodajte pasiranu rajčicu, lovorov list, sol, papar i mesnu juhu pa pirjajte na laganoj vatri dva sata, a po potrebi dodajte malo juhe ili vode.

2. korak

Za bešamel umak zakuhajte mlijeko,dodajte soli i malo naribanog muπkatnog oraščića pa maknite s vatre.Rastopite na vatri maslac, dodajte brašno i kratko popræite,dodajte vrućem mlijeku, promiješajte, vratite na vatru i kuhajte 7-8 minuta na laganoj vatri miješajući dok se ne zgusne, a na kraju umiješajte izribani kozji sir.

3. korak

Skuhajte tjesteninu, ohladite je u hladnoj vodi kako se ne bi zalijepila pa slaæite red mesnog umaka,red beπamel umaka,red tjestenine, dok ne potrošite sastojke. Završite s mesnim i bešamel umakom.Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta.Izvadite iz pećnice, ostavite neko vrijeme na sobnoj temperaturi pa režite i poslužite.

Recept Restauranta Piroš Čizma, Suza

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 20:21