Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g tikvica
- 50 g maslaca
- 12-15 listova lazanja
- 150 g mozzarelle za bešamel
- mlijeka
- sol, bijeli papar
- 15 g parmezana
Priprema
1. korak
Tikvice operite i uzdužno ih narežite na tanke ploške . Ploške prepecite na maslacu. Posolite ih. Ako ste nabavili listove za lazanje koji se kuhaju (2-3 minute), tada u vodu stavite nekoliko kapi ulja, a u vodi ih uranjajte list po list. Ocijedite ih na kuhinjskoj krpi.
2. korak
Za bešamel umak u posudi otopite maslac, uz stalno miješanje dodajte brašno, pa opet uz stalno miješanje postepeno dodavajte mlijeko. Najbolje bi bilo da miješate pjenjačom (tako ćete spriječiti stvaranje grudica). Popaprite i posolite. Naribajte mozzarellu. Na dno posude ulijte malo bešamela, poslažite tjesto, potom tikvice i pospite mozzarellom, pa prelijte bešamelom. I tako redom. Posljednje mora biti tijesto po kojiem izlijte ostatak bešamela i pospite parmezanom. Zapecite u pećnici na 180 °C otprilike 40 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....