OMILJENO JELO

Lazanje su uvijek dobra ideja, evo kako ih napraviti na brži i jednostavniji način

 Haoliang/Getty Images
Još jedna varijanta mnogima omiljene kombinacije tjestenine i mesnog ragua

Trebat će vam:

1 kg mljevene junetine

500 g tjestenine za lazanje

200 g topivog sira

800 ml pelata

maslinovo ulje

sol i papar

1 luk

1 mrkva

1 stabljika celera

100 g mozzarelle

2 češnja češnjaka

timijan

prstohvat šećera

500 ml mlijeka

2 žlice maslaca

2 žlice brašna

prstohvat muškatnog oraščića

Priprema:

Na maslinovom ulju prepržite sitno nasjeckani luk, mrkvu i celer. Dodajte mljeveno meso. Prepržite ga do smeđe zlatne boje. Protisnite dva češnja češnjaka te dodajte majčinu dušicu. Ulijte pelate, začinite soli i paprom, dodajte i prstohvat šećera i krčkajte sat vremena. U protvan ulijte malo bešamela, koji ste napravili tako da ste najprije otopili maslac, dodali brašno i pretvorili ih u pastu, a zatim prelili toplim mlijekom, začinili muškatnim oraščićem, soli i paprom pa kuhali dok niste dobili gusti umak. Zatim složite red tjestenine za lazanje, mesni umak, malo ribanog sira, i tako nastavite dok ne potrošite sve sastojke, s time da vodite računa da završite sa slojem bešamela i sira. Na vrh lazanja dodajte još malo mozzarelle i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 40 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 18:24