NESŠTO SLATKO

LEDENI LJETNI RECEPTI: Panna cotta od mente s ribizlom

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Slastice koje će vas najbolje ohladiti

500 ml slatkog vrhnja
100 g kristal šećera
šaka svježe mente
2 lista želatine ili vrećica instant
250 g ribizla

Zagreb , 020719.
Editorijal ledeni kolaci
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

U polovicu slatkog vrhnja stavite šećer i listiće mente pa lagano zagrijte tek toliko da se sastojci malo zagriju. Pustite sa strane da se menta pusti svoju aromu. Kada se ohladi, procijedite je da uklonite listove mente. Namočite listiće želatine prema uputama na vrećici. Ako ćete koristiti instant-želatinu, izravno je umiješate u sve ostale sastojke. Preostalo slatko vrhnje istucite i dodajte u ohlađenu smjesu s aromom mente i na kraju želatinu. Sve lagano sjedinite i ulijte u posudu. Kad se slastica malo stisne ili prije posluživanja ukrasite ribizlom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 17:49