Foto: Marko Miščević
Mnogo je tu varijanti i načina kako rashladiti nepce, no nekako najvažnija baza je sezonsko voće kojeg sada ima u izobilju, sljubljeno s kremama na bazi slatkog vrhnja i biskvitnim podlogama koje su puno lakše i prozračnije. No, prilikom pripreme treba obratiti pažnju na nekoliko detalja da sve bude idealno. Kore za ledeni vjetar se moraju dobro osušiti da budu hrskave, a ne mekane. Jer, u dodiru s voćem i kremom imat ćete osjećaj da se tope, nestaju. To je slastica koja ne može dugo stajati u hladnjaku.
Ako se kod svima omiljene talijanske delicije tiramisua namočene piškote malo i raspadnu, to neće pokvariti ni izgled, ni okus. Isto važi kada je u pitanju slastica naziva monte, koja može stajati u hladnjaku i nekoliko dana. Ako vam se čokoladni biskvit čini težak za vruće dane, ne dvojite: fina krema s aromom vanilije i osvježavajuće maline, koje zahvaljujući svojoj kiseloj noti savršeno pariraju čokoladi, dobitna su kombinacija. Svoje omiljeno ljetno voće ukomponirajte u finu kremu i bez grižnje savjesti uživajte u slasticama. Jedina im je “mana” što moraju stalno biti u hladnjaku, no vrata tog uređaja ionako s guštom često otvaramo u ljetnim mjesecima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....