Ako ovog vikenda ipak odlučite ostati kod kuće, unatoč događanjima koja su za subotu i nedjelju predviđena na zagrebačkom Jarunu, Plešivici i diljem cijele Istre, ne preostaje vam ništa drugo već upaliti pećnicu i napraviti jedan od sezonskih deserata po našim provjerenim receptima. Jagode i prve trešnje vrlo lako možete upakirati u sočne zalogaje kojih će se tražiti komad više. A tu je i pokoji klasik...
SEZONA JAGODA JE NA VRHUNCU
S obzirom na to da je sezona jagoda trenutno na svom vrhuncu i zadnji je trenutak da napravite onu omiljenu proljetnu tortu o kojoj maštate već tjednima, vrijeme je da se zaputite na tržnicu i nabavite mjericu ili dvije. Jagode i čokolada uvijek su dobar par pa ih tako možete spojiti i u torti koja se ne peče, a uvijek dobra ideja bit će i omiljeni ledeni vjetar s jagodama i dodatkom voća poput banana i kivija. Radite li ga po receptu naše Slavice Šagolj, ne možete previše pogriješiti. Ako pak više naginjete dobrom cheesecakeu, torta po receptu ekipe iz slastičarnice Orijent bit će ovog vikenda pun pogodak.
ČOKOLADNA TORTA S JAGODAMA KOJA SE NE PEČE
POJAVILE SU SE I PRVE TREŠNJE
Otkako su se na tržnicama pojavile prve trešnje, ne možemo prestati razmišljati o ovoj sjajnoj roladi po receptu naše Slavice. Priprema nije previše komplicirana, a rezultat je sočna, kremasta poslastica koja će sa stola nestati prije nego što ste mislili. Osim toga, tu je i brzi desert u čaši s biskvitom i trešnjama i, otkrit ćemo vam tajnu, čak i ako vam biskvit ne uspije savršeno, uvijek ga možete ubaciti u čašu, natopiti voćnim sokom ili dobrim likerom i hit slastica je već gotova.
ŠTO KAŽETE NA PROVJERENI KLASIK I SLADOLEDNU TORTU?
U slučaju da niste od voćnih slastica, dobra ideja ovog vikenda mogao bi biti i tiramisu. Osim što se ne peče, brzo je gotov, a ako se samo malo strpite i pričekate da se dobro ohladi, uživat ćete u talijanskom klasiku koji jednostavno nema konkurenciju. Ako ste pak ovog vikenda posebno lijeni, a jede vam se ipak nešto više od klasičnog sladoleda, razmislite o sladolednoj torti od tek nekoliko jednostavnih sastojaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....