Trebat će vam:
1 i 1/2 žličica suhog kvasca 190 ml tople vode 1 žličica meda ili javorovog sirupa 300 g pirovog brašna 1 žličica maka 1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja 1 i 1/2 žličica morske soli |
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte kvasac, toplu vodu i med ili javorov sirup. Ostavite da odstoji oko 15 minuta. Dodajte brašno, mak, maslinovo ulje i sol. Sve dobro promiješajte i počnite mijesiti rukama. Mijesite oko 8-10 minuta dok tijesto ne postane glatko i elastično. Stavite tijesto u posudu i ostavite da se diže pokriveno oko 2 sata na toplom mjestu. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Premijesite tijesto i podijelite ga na 10 jednakih kuglica. Kuglice razvaljejte valjkom ili rukama. Protvan obložite papirom za pečenje i poredajte onoliko lepinja koliko vam u njega stane. Pecite oko 15 minuta dok lepinje ne poprime laganu zlatnu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....