1 kg inćuna
3-4 češnja češnjaka
½ limuna
sol
papar
maslinovo ulje
10-15 cherry rajčica
Svježim inćunima odstraniti glave i utrobu te ih staviti u posudu. Preliti vrućom posoljenom vodom i pustiti da kratko zavrije, ne dulje od dvije minute. Ocijediti i pustiti inćune da se ohlade. Ohlađenim inćunima odstraniti srednju kost, složiti ih na tanjur ili u pliću posudu, posoliti i popapriti i posuti sitno nasjeckanim češnjakom i peršinom. Preko svega ocijediti pola limuna i zaliti maslinovim uljem te poslužiti s cherry rajčicama narezanim na polovice, kaparima ili po želji.
Samo lešani i očišćeni od kostiju mogu se upotrijebiti u jelima čuvati dva dana u hladnjaku, a poliveni uljem kako bi se spriječio pristup zraka i više dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....