IMAMO RECEPT!

Lignje i kozice u umaku od rajčice najbolje se slažu uz kremastu palentu

 Zkruger
Za pripremu ovog ručka trebat će vam svega pola sata, a ukoliko ne volite palentu, poslužiti ga možete i uz pire krumpir

Priprema: 10 minuta
Kuhanje 20 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:

400 g očišćenih liganja
250 g očišćenih repova kozica
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
2 lista lovora
1 žličica sušenog origana
sol i papar
maslinovo ulje
1 mrkva
1 velika konzerva pelata rajčica

Priprema:

Luk i češnjak nasjeckajte. Sitno nasjeckajte mrkvu. Dinstajte ih na maslinovu ulju. Dodajte i rajčice (koje prethodno usitnite) i umak iz konzerve, sitno sjeckanu mrkvu i začine. Dinstajte desetak minuta. Dodajte narezane lignje pa dinstajte pet minuta. Na kraju dodajte repove kozica i dinstajte još dvije-tri minute. Ovo jelo poslužite uz prepečeni kruh ili palentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2024 09:31