Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 70 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 mrkva, narezana na kolutiće
- 1 manji korijen peršina, narezan na kolutiće
- 1 glavica luka, sitno sjeckani
- 3-4 režnja češnjaka, sitno sjeckana
- 2 filea slanih inćuna, sitno narezani
- 1 prstohvat čilija u prahu
- 1/2 kg lignji, očišćene
- 400 g pelata (1 konzerva)
- 300 ml suhog crnog vina
- 2 jušne žlice balsamičnog octa
- 2 jušne žlice crnih maslina otkoštenih
- 200 g mladih mahuna, očišćene
- 800 g mladog krumpira, narezani na četvrtine
Priprema
1. korak
U širokoj zdjeli, na malo maslinovog ulja, kratko propržite češnjak i inćune, a nakon minutu dvije dodajte luk, mrkvu i peršin te čili u prahu. Kad povrće omeša dodajte lignje i kuhajte još nekoliko minuta. Zatim umiješajte pelate, vino i ocat te kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.
2. korak
U međuvremenu krumpir posolite, popaprite i pouljite te pecite na 200 stupnjeva dok ne postane zlatno žute boje. Nakon 40-ak minuta lignjama dodajte mahune i kuhajte još 20-ak minuta. Na kraju posolite, umiješajte masline i dodajte peršin te poslužite s pečenim krumpirom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....