Lignje u umaku od rajčica i vina i pečeni krumpir

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 70 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 mrkva, narezana na kolutiće
  • 1 manji korijen peršina, narezan na kolutiće
  • 1 glavica luka, sitno sjeckani
  • 3-4 režnja češnjaka, sitno sjeckana
  • 2 filea slanih inćuna, sitno narezani
  • 1 prstohvat čilija u prahu
  • 1/2 kg lignji, očišćene
  • 400 g pelata (1 konzerva)
  • 300 ml suhog crnog vina
  • 2 jušne žlice balsamičnog octa
  • 2 jušne žlice crnih maslina otkoštenih
  • 200 g mladih mahuna, očišćene
  • 800 g mladog krumpira, narezani na četvrtine

Priprema

1. korak

U širokoj zdjeli, na malo maslinovog ulja, kratko propržite češnjak i inćune, a nakon minutu dvije dodajte luk, mrkvu i peršin te čili u prahu. Kad povrće omeša dodajte lignje i kuhajte još nekoliko minuta. Zatim umiješajte pelate, vino i ocat te kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.

2. korak

U međuvremenu krumpir posolite, popaprite i pouljite te pecite na 200 stupnjeva dok ne postane zlatno žute boje. Nakon 40-ak minuta lignjama dodajte mahune i kuhajte još 20-ak minuta. Na kraju posolite, umiješajte masline i dodajte peršin te poslužite s pečenim krumpirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 22:17