DALMATINSKA SPIZA

Lignjuni s bobom u ovom su splitskom restoranu najpopularnije jelo, imamo recept

 Ante Cizmic/Cropix/Cropix
Ovo jelo je u DeListešu toliko popularno da su zbog njega, od otvaranja restorana, potrošili oko 3 tone lignjuna

Trebat će vam:

1 kg lignjuna (ili oko 750 g očišćenih lignjuna)
400 g boba
750 g narezanog luka
300 g mrkve
1 glavica češnjaka
1 vezica peršina
250 ml vina
maslinovo ulje
malo ružmarina
malo chilija
sol i papar

Priprema:

Luk i mrkvu očistite i narežite na sitnije. Lignjune očistite i narežite na veće komade. Na zagrijano maslinovo ulje stavite luk i mrkvu te pirjajte na lagano oko 45 minuta, dok ne dobijete gust umak. Dodajte lignjune, začinite, dodajte sitno nasjeckan češnjak i peršin i pirjajte podlijevajući vinom. Nakon 45 minuta dodajte bob i kuhajte još desetak minuta. Poslužite s prepečenim kruhom.

Napomena!

Ako su lignjuni prethodno bili zamrznuti, brže će se skuhati.

image
Ante Cizmic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 06:05