Trebat će vam:
1 kg lignjuna (ili oko 750 g očišćenih lignjuna)
400 g boba
750 g narezanog luka
300 g mrkve
1 glavica češnjaka
1 vezica peršina
250 ml vina
maslinovo ulje
malo ružmarina
malo chilija
sol i papar
Priprema:
Luk i mrkvu očistite i narežite na sitnije. Lignjune očistite i narežite na veće komade. Na zagrijano maslinovo ulje stavite luk i mrkvu te pirjajte na lagano oko 45 minuta, dok ne dobijete gust umak. Dodajte lignjune, začinite, dodajte sitno nasjeckan češnjak i peršin i pirjajte podlijevajući vinom. Nakon 45 minuta dodajte bob i kuhajte još desetak minuta. Poslužite s prepečenim kruhom.
Napomena!
Ako su lignjuni prethodno bili zamrznuti, brže će se skuhati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....