Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 200 g kvinoje
- 1 sok limuna
- 4 mlada luka
- 3 jušne žlice sitno sjeckanog peršina
- maslinovo ulje
- 12 pilećih krilca
- 2 dcl ketchupa
- 2 jušne žlice Worcestershire umaka
- 1 jušna žlica smeđeg šećera
- 1/2 ocijeđenog limuna
- sol
- 1 jušna žlica sezama
- 2 režnja češnjaka, sitno sjeckana
Priprema
1. korak
U zdjeli pomiješajte ketchup, smeđi šećer, Worcestershire umak, sok limuna, češnjak i sezam. Pileća krilca posolite i umiješajte u mješavinu s ketchupom. Pileća krilca pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 20-ak minuta.
2. korak
Kvinoju isperite te kuhajte prema uputama proizvođača u posoljenoj vodi. U širokoj tavi, na malo maslinovog ulja kratko propirjajte mladi luk, zatim dodajte sok limuna, kvinoju te pomiješajte sa začinima te poslužite s pečenim pilećim krilcima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....