Podloga:
200 g keksa po izboru (petit, digestive i sl.)
100 g maslaca
Krema:
450 g čvrstog jogurta
80 gr šećera
250 gr slatkog vrhnja
8 listića želatine
sok i korica 1 limuna
voće po izboru i sezoni
Kekse sitno sameljite, otopite maslac, sve pomiješajte i ravnomjerno utisnite u kalupiće te stavite na hlađenje. Za kremu namočite želatinu u hladnoj vodi i ostavite desetak minuta da nabubri. Pomiješajte jogurt sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte sok i koricu jednog limuna. Izmiksajte slatko vrhnje u šlag. Rukama uzmite želatinu iz vode i dobro ocijedite. Otopite na laganoj vatri. Kad se potpuno otopi, maknite s vatre, pa prvo u posudu sa želatinom dodajte 5-6 žlica smjese od jogurta, pa tek onda ulijte cijelu želatinu u posudu s jogurtom. Ovo obavezno napravite kako biste želatinu temperirali na temperaturu smjese od jogurta, u protivnom ćete dobiti grumene od želatine ako je toplu odmah ulijete u hladnu smjesu. Na kraju tučeno slatko vrhnje pažljivo umiješajte u smjesu od jogurta. Najbolje je da šlag dodate u 2-3 navrata kako biste bez puno miješanja mogli sjediniti šlag i smjesu od jogurta. Kremu ravnomjerno rasporedite u kalupiće za tortice pa stavite preko noći na hlađenje. Sljedeći dan složite voće po želji i uživajte u ljetnom i laganom receptu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....