Imamo odličnu kremastu kombinaciju koju svakako morate isprobati kod kuće. Možete se igrati s nekoliko varijanti; primjerice ako ne smijete jaja u tom slučaju izmiješajte samo borovnice i crème fraîchea, a ako ne možete nabaviti crème fraîche pomiješajte borovnice s ricotta sirom ili slastičarskom kremom. Odlično u bilo kojem slučaju!
Trebat će vam:
250 g svježih borovnica 3 žutanjka 100 g šećera prstohvat vanilin šećra 250 g crème fraîche 180 g mlijeka |
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C, pleh za pečenje obložite papirom , a potom i aluminijskom folijom. Operite borovnice i rasporedite ih po papiru za pečenje. Posipajte ih s malo vanilin šećera i limunove korice. Za intenzivniji okus naribajte i malo đumbira. Pecite 12 minuta, a pleh protresite svakih 4 minute. Maknite iz pećnice i pustite da se ohladi. Stavite u blender i izmiksajte ih. U posudi izmiksajte žutanjke i šećer. U drugoj posudi zagrijte mlijeko i stavite pola mahune vanilije. Umiješajte crème fraîche, a kada mješavina počinje krčkati (ne vrijeti), maknite s vatre pa umiješajte smjesu sa žutanjcima. zatim uz konstantno miješanje ponovno vratite na vatru još koje dvije minute. Maknite s vatre i pustite da se ohladi. Kad se ohladilo na oko 10°C umiješajte borovnice sve zamrznite najbolje preko noći.
Želite li kremastiji sladoled, nakon tri sata zamrzavanja ponovno izmiksajte kako ne bi bio vodenast. Ako je i tada još vodenast ili bezokusan, dodajte mu par žlica meda i vanilin šećera i ponovno izmiksajte.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....