PROBAJ OVO

Ljubitelji ljute hrane tražit će duplu porciju ovih slasnih, a jednostavnih krilca

 Deposit photos
Krilcima smo dodali pokoji zanimljiv sastojak, premazali ih medom i srirashom i dobili odličan ručak za ljubitelje ljutog

Trebat će vam:

60 ml srirache

170 g meda

2 žlice rižinog octa

450 g pilećih krilca

3 žlice kukuruznog škroba

1 žličica soli

1 žličica papra

1 žličica luka u prahu

1 žličica krupne soli

60 ml maslinovog ulja

1 žličica prženih sjemenki sezama

1 žlica meda

3-4 mlada luka, nasjeckana

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 215°C. Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Papirnatim ubrusom osušite krilca i začinite ih te ih stavite u veliku zdjelu za miješanje. Dodajte kukuruzni škrob, sol, papar i luk u prahu pa pomiješajte. Stavite pileća krilca na lim za pečenje, prelijte ih s pola maslinova ulja i pecite svaku stranu 30 minuta. Kada preokrenete krilca, obavezno ih pokapajte ostatkom maslinovog ulja. Dok su krilca u pećnici, dodajte med, srirachu i rižin ocat u zdjelicu i ostavite sa strane. Izvadite krilca iz pećnice i posolite ih krupnom soli. Dodajte krilca u veliku zdjelu, prelijte umakom i promiješajte da ih prekrije. Pripremite krilca za posluživanje i prelijte medom te ukrasite sezamom i mladim lukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 09:57