RIBA PETKOM

Losos s tave, heljda i umak od kopra za brz i jednostavan ručak usred tjedna

 Gbh007
Losos bacite na tavu, dodajte mu heljdu, a zatim sve poslužite uz jednostavan umak od kopra

Trebat će vam:

2-4 fileta lososa
40 g maslaca
1 limun
heljda
2 lovorova lista
200 g grčkog jogurta
1 režanj češnjaka
1 žlica sjeckanog ili sušenog kopra
maslinovo ulje

Priprema:

Filete lososa najprije natrljajte soli i paprom. Na tavi zagrijte žlicu maslinova ulja, dodajte maslac i pustite da se stvore mjehurići. Dodajte losos i pecite oko tri minute sa svake strane, ovisno o debljini fileta. Kad je losos skoro gotov, poprskajte ga sokom pola limuna. Dok se losos peče, u posebnu posudu dodajte vodu i heljdu, začinite soli i paprom i ubacite dva lovorova lista. Kuhajte dok heljda ne postane pahuljasta. U manjoj posudici pomiješajte grčki jogurt, dodajte mu sok pola limuna i kopar te protisnuti češnjak. Dodajte i žličicu maslinova ulja, sol i papar. Dobro promiješajte i poslužite uz heljdu i losos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 07:13