Trebat će vam:
600 g fileta lososa 1 kg mladog špinata 120 ml mlijeka 50 ml vrhnja za kuhanje 40 g maslaca 1 limun sol svježe mljeveni papar malo svježe mljevene čili papričice listići peršina 2 šalice grčkog tipa jogurta 1 žličica hrena 1jušna žlica kapara nekoliko grančica svježeg kopra |
Priprema:
Očistite špinat i dobro ga operite pa ostavite cijediti. U posudu stavite maslac, pa kada se otopi, dodajte oprane i očišćene listove špinata na koju minutu, tek toliko da povenu, posolite. Filee lososa posolite i popaprite svježe mljevenim paprom i čili papričicom. Nasjeckajte kapare i svježi kopar. U zdjelicu istresite grčki tip jogurta, dodajte hren, kapare i kopar, posolite, popaprite. Na tavu stavite maslac pa kad se rastopi, ispecite losos s obje strane, a prvo stranu s kožom prema dolje. Na tanjur stavite špinat, na njega poslažite filee lososa koje prelijte umakom od grčkog jogurta pa ukrasite listićima peršina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....