Sastojci za 4 osobe:
800 g filea od crne slavonske svinje
100 g korjenasto povrće (mrkva, celer, peršin)
50 g crvenog luka
50 g ljubičastog luka
20 g očišćenih bundevinih koštica
200 g kukuruznog bijelog brašna
10 g mikro zelenja
30 g panko mrvica
30 g sušenih vrganja
Lungić posoliti i popapriti. Staviti na zagrijanu tavu i peći sa svih strana toliko da file u sredini ostane sočan i ružičast. (Ako koristite termometar, do temperature 57 °C).
Krema od sušenih vrganja
Luk popržiti na svinjskoj masnoći do zlatnožute boje. Dodati korjenasto povrće. Zaliti povrtnim temeljcem ili vodom. Dodati prethodno natopljene sušene vrganje, kuhati 15 minuta. Izmiksati štapnim mikserom u kremastu smjesu. Dodati sol, papar i muškatni oraščić.
Palenta
Zakuhati 0,4 l povrtnog temeljca ili vode, dodati malo svinjske masti i kukuruzno brašno. Kuhati uz miješanje.
Hrskavi luk
Ljubičasti luk narezati na ploške debljine 2-3 mm, uvaljati u panko mrvice i ispržiti u dubokoj masnoći. Servirati na tanjuru dekorirano mikrozelenjem i tostiranim košticama bundeve
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....