

Za tijesto:
450 g glatkog brašna
1/4 žličice praška za pecivo
150 g maslaca
1 jaje
1 žumanjak
150 g šećera u prahu
5 žlica kiselog vrhnja
Za kremu:
90 g oštrog brašna
300 g šećera
750 ml mlijeka
60 g čokolade 50% kakaa
250 g maslaca
4 žlice kakaa
Za ganache glazuru:
200 g čokolade sa 50% kakaa
200 ml slatkog vrhnja 35% mm

Od svih sastojaka zamijesiti tijesto. Zamotati u foliju i spremiti u hladnjak da se tijesto odmori. Podijeliti u komade od 160 g i valjati u što tanje kore. Peći na 175°C, paziti da kore ostanu bijele. Ohladiti. Brašno razraditi s malo hladnog mlijeka. Šećer otopiti u karamel, zaliti oprezno s kipućim mlijekom. Kuhati da se karamel otopi, usuti razrađeno brašno i kuhati 5-7 minuta da se dobro razradi brašno. Staviti kuhanu kremu u mikser, dodati čokoladu i miksati da se krema hladi, u mlaku kremu umiješati maslac izmiksan s kakaom. Puniti kore. Glazirati ganache glazurom (recept isti kao i za Smeđi kolač bake Vilme) Pripremiti ganache glazuru. Slatko vrhnje zagrijati do točke vrenja - ne bi trebalo zakipjeti. Preliti preko natrgane čokolade pa pustiti nekoliko minuta da toplina vrhnja otopi čokoladu. Miješati do glatke smjese. Pustiti da se ohladi i stisne pa ukrasiti kolač.