Težina pripreme: lagano
Broj osoba: 8
Sastojci
- 45 dag brašna
- 12,5 dag maslaca
- ,5 dag šećera u prahu
- 2 jaja
- 2,5 dag praška za pecivo
- 1,75 dl mlijeka
- KREMA
- 1,5 l mlijeka
- 20 dag tamne čokolade
- 6 dag kakaa
- 45 dag šećera
- 37,5 dag maslaca
- 13,5 dag brašna
- OCAKLINA
- 10 dag maslaca
- 10 dag čokolade
Priprema
1. korak
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu. Miješajući, dodajte mlijeko, cijela jaja i maslac. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
2. korak
Razvaljajte 5 tankih kora, izbodite ih vilicom i pecite na namaštenom limu 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
3. korak
Za kremu dvije trećine mlijeka, šećer i maslac zakuhajte pa prelijte preko čokolade.
4. korak
Preostalu trećinu mlijeka pomiješajte s brašnom i kakaom pa primiješajte smjesi od čokolade. Stavite kuhati dok ne provre.
5. korak
Vruću kremu premazujte po pečenim korama. Kad ste poslagali sve kore, nadjeveni kolač pritisnite teretom i ohladite.
6. korak
Za ocaklinu rastopite maslaci pa ga prelijte preko nasjeckane čokolade. Prelijte preko hladnog kolača i pustite da se stisne.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....