Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 65 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 0,5 kg mahuna
- 0,5 kg juneće lopatice
- 2 mrkve
- 2 rajčice
- 1 paprika
- 0,5 kg krumpira
- peršin
- maslinovo ulje
- 2 žlice brašna
- 2 žlice crvene paprike
- 1 lovorov list
- 2 češnja češnjaka
- 0,5 kg bijelog graha
Priprema
1. korak
Mahunama odrežite vrhove pa ih prepolovite i dobro operite. Meso narežite na kocke, mrkvu na kolutiće, papriku na trakice, a krumpire na polovine ili, ako su veliki, na četvrtine.
2. korak
U loncu na 2 žlice maslinovog ulja lagano ispržite meso. Dodajte mahune, grah, krumpire i papriku izrezanu na trakice pa dinstajte dvije-tri minute. Tada pospite brašnom i crvenom paprikom, dobro pomiješajte da se podjednako rasporede po mesu i povrću pa dodajte 1,5 litre vode i ostavite na najjačoj vatri.
3. korak
Ubacite u lonac još rajčicu, sitno sjeckan češnjak i peršin, lovorov list, posolite. Kad provri, smanjite vatru pa lagano kuhajte još sat vremena odnosno dok meso bude skuhano.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....