Mahune i grah s junetinom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 65 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 0,5 kg mahuna
  • 0,5 kg juneće lopatice
  • 2 mrkve
  • 2 rajčice
  • 1 paprika
  • 0,5 kg krumpira
  • peršin
  • maslinovo ulje
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice crvene paprike
  • 1 lovorov list
  • 2 češnja češnjaka
  • 0,5 kg bijelog graha

Priprema

1. korak

Mahunama odrežite vrhove pa ih prepolovite i dobro operite. Meso narežite na kocke, mrkvu na kolutiće, papriku na trakice, a krumpire na polovine ili, ako su veliki, na četvrtine.

2. korak

U loncu na 2 žlice maslinovog ulja lagano ispržite meso. Dodajte mahune, grah, krumpire i papriku izrezanu na trakice pa dinstajte dvije-tri minute. Tada pospite brašnom i crvenom paprikom, dobro pomiješajte da se podjednako rasporede po mesu i povrću pa dodajte 1,5 litre vode i ostavite na najjačoj vatri.

3. korak

Ubacite u lonac još rajčicu, sitno sjeckan češnjak i peršin, lovorov list, posolite. Kad provri, smanjite vatru pa lagano kuhajte još sat vremena odnosno dok meso bude skuhano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. studeni 2024 19:00