Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 160 min
Broj osoba: 8
Sastojci
- 450 g brašna
- 4 g suhog kvasca (1 paketić)
- 1 srednje jaje
- 1 žutanjak
- 240 ml mlačnog mlijeka
- 80 ml mlačne vode
- prstohvat soli
- Za preljev:
- 100 g maslaca
- 230 g smeđeg šećera
- 20 g cimeta
- Za punjenje:
- 100 g marmelade po izboru
Priprema
1. korak
U jednu posudicu stavite kvasac u mlijeko, u drugu pomiješajte sol i vodu, a u treću 15 g šećera s brašnom.
2. korak
Ztaim brašnu dodajte mlijeko s kvascem pa miksajte na srednjoj brzini, zatim dodajte slanu vodu, cijelo jaje, a kad je smjesa gotovo homogena i preostali žumanjak. Tada miksajte dok ne dobijete potpuno jednoličnu smjesu.
3. korak
Tijesto oblikovano u loptu ostavite pokriveno prozirnom folijom na nekom toplom mjestu da se diže oko sat vremena.
4. korak
U međuvremenu napravite preljev od smeđeg šećera i cimeta. Otopite maslac, a pomiješajte smeđi šećer i cimet.
5. korak
Uzmite zatim odstajalo tijesto i oblikujte ga u male loptice promjera oko 3,5 cm. U sredini kuglice dlanom napravite udubinu gdje ćete položiti marmeladu po želji. Preklopite , a zatim uvaljajte prvo u maslac, a ztaim u smjesu s šećerom i cimetom.
6. korak
Tako pripremljene posložite u kalup za kruh pa pustite da se tako pripremljeni kolač diže još nekih sat vremena. Nakon toga stavite ga peći na 190°C na nekih 40 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....