Trebat će vam:
75 g maslinovog ulja
100 g meda
2 veća jaja
2 velike zrele banane
75 g mlijeka
1 puna žličica sode bikarbone
1/2 žličice vanilije u prahu
korica 1 velikog eko limuna
prstohvat soli
220 g glatkog brašna tip 00
160 g jabuke
60 g mljevenog maka
Priprema:
U veću posudu stavite ulje i med, pa pjenjačom izradite gustu smjesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i ponovo lagano umutite sastojke. Banane izblendajte potpuno kremasto i dodajte ostatku tekućih sastojaka, kao i mlijeko. U zasebnoj posudi kroz sito prođite sodu, vaniliju, sol i brašno pa izmiješajte s tekućim sastojcima. Oguljenu jabuku naribajte na krupnoj strani ribeža. Spojite jabuku, mak i koricu limuna s ostatkom sastojaka, pa smjesu prebacite u silikonski kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 170° oko 40-45 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....