BRZA I SOČNA

Banana biskvit s jabukama i makom sjajna je ideja za brzu i jednostavnu tortu za svaki dan

 Berislava Picek/Cropix/
Umutite sastojke, ispecite biskvit, a zatim mu dodajte i jednostavnu kremu od mascarpone sira i bijele čokolade

Trebat će vam:

75 g maslinovog ulja

100 g meda

2 veća jaja

2 velike zrele banane

75 g mlijeka

1 puna žličica sode bikarbone

1/2 žličice vanilije u prahu

korica 1 velikog eko limuna

prstohvat soli

220 g glatkog brašna tip 00

160 g jabuke

60 g mljevenog maka

Priprema:

U veću posudu stavite ulje i med, pa pjenjačom izradite gustu smjesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i ponovo lagano umutite sastojke. Banane izblendajte potpuno kremasto i dodajte ostatku tekućih sastojaka, kao i mlijeko. U zasebnoj posudi kroz sito prođite sodu, vaniliju, sol i brašno pa izmiješajte s tekućim sastojcima. Oguljenu jabuku naribajte na krupnoj strani ribeža. Spojite jabuku, mak i koricu limuna s ostatkom sastojaka, pa smjesu prebacite u silikonski kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 170° oko 40-45 minuta.

RECEPT ZA KREMU POTRAŽITE OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. listopad 2024 00:50