ZA DIMLJENU PODLOGU:
100 g suncokretovih sjemenki 10 polovica sušenih rajčica 150 ml vode 1 žlica tamari umaka (ili malo soli) 20 g prehrambenog kvasca 1/2 žličice dimljene paprike u prahu 2 žlice limunova soka |
ZA WRAP:
listovi kupusa |
ZA PUNJENJE:
povrće rezano na trakice po želji (paprika, mrkva, cikla, avokado, čičoka,...) klice ili salata narezana na trakice |
Suncokretove sjemenke namočite 8 sati pa ih isperite i iscijedite. Sušene rajčice namočite 20 minuta u 150 ml vode. Suncokretove sjemenke, sušene rajčice i vodu u kojoj su se namakale rajčice ubacite u blender i izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu. U blender ubacite i ostatak namirnica (tamari umak, prehrambeni kvasac, dimljenu papriku u prahu, limunov sok) i miksajte još malo. Operite listove kupusa i nožem vodoravno istanjite srednji, tvrdi dio kako bi se listovi mogli lakše savijati. Narežite povrće na trakice. Avokado ogulite i narežite ga na trakice. Položite list kupusa tako da donji dio bude okrenut prema vama (kao kad motate sarmu). Trećinu lista (koja je najbliža vama) premažite dimljenom podlogom od lijevog do desnog ruba. Rasporedite klice/salatu i povrće na trakice. Savijte desni i lijevi vanjski rub prema unutra i zarolajte tako da krenete od ruba koji je bliže vama. Razrežite wrap na pola radi ljepšeg efekta prilikom serviranja i poslužite. Wrap možete dodatno učvrstiti čačkalicama. SAVJET: sol nije potrebno dodavati jer su i sušene rajčice i tamari dovoljno slani.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....