Male pite i mladim lukom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 1 mladi luk
  • 1 pakiranje ricotta sira
  • peršinov list
  • 80 g kuhane ili pečene šunke ili mesnate pancete
  • 1/2 maca šparoga
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Izvadite lisnato tijesto iz zamrzivača i ostavite ga na sobnoj temperaturi kako biste ga kasnije mogli izvaljati. Pripremite kuke ili šparoge, odnosno odvojite im vrhove od donjih dijelova stabljike i zasebno ih blanširajte. Dovoljna im je tek koja minuta. Sitno nasjeckajte šunku ili na tanje i manje komadiće pancetu.

2. korak

Pomiješajte šunku ili pancetu s ricotta sirom pa u tu smjesu njženo primješajte i šparoge ili kuke. Posolite i malo popaprite. razvaljajte lisnato tijesto pa ga isrežite tako da vam stane u male pliće pekače ili jednostavno izvaljajte tijesto na veličinu jednog pleha za quiche i to tako da rubovi tijesta budu malo izdignuti. Na tijesto ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu i pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Na kraju pospite sjeckanim mladim lukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 00:46