Trebat će vam:
1 kg pilećih prsa
1 pakiranje mlinaca
3 žlice brašna
3 žlice maslaca
500 ml mlijeka
prstohvat muškatnog oraščića
topljivi sir po želji
1 luk
2 mrkve
manji komad korijena celera
2 režnja češnjaka
1 šaka svježeg vlasca
1 lovorov list
2 žlice kiselog vrhnja
temeljac
sol i papar
Priprema:
Piletinu narežite na komadiće i zapecite je sa svih strana na dobro zagrijanom ulju. Izvadite je i na to isto ulje dodajte sitno sjeckani luk. Dodajte i sitno sjeckani češnjak, mrkvu i celer i kratko pirjajte. Vratite piletinu, dodajte temeljac, lovorov list, sol i papar i kuhajte 30-ak minuta. Po potrebi pred kraj dodajte dvije žlice kiselog vrhnja i umiješajte sitno sjeckani vlasac pa maknite s vatre. U posebnoj posudi otopite maslac. Dodajte brašno i miješajte kako biste dobili pastu. Polako dodajte toplo mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete gusti umak. Začinite soli, paprom i muškatnim oraščićem. Maknite s vatre. Mlince u komadu prelijte vrelom vodom koju ste posolili i pustite da stoje najdulje jednu minutu, tek da se malo opuste. Procijedite vodu i pripazite da se mlinci ne zalijepe. Na dno posude za pečenje stavite najprije malo umaka od piletine, zatim mlince, a onda ponovno piletinu, bešamel umak i po želji pospite sirom. Slažite slojeve sve dok vam ne ponestane sastojaka. Na kraju prelijte bešamelom i pospite s još malo sira. Pecite 20-30 minuta, kratko ohladite i poslužite uz salatu.