Trebat će vam:
200 g tortelina sa sirom
1/2 srednjeg poriluka (samo bijeli dio)
manji komad korijena celera
3 češnja češnjaka
1 puna žličica suhog origana
500 g mljevene puretine
1 pakiranje sjeckanih pelata
1-2 pune žlice mascarponea
1 srednji bok choy
maslinovo ulje
sol i papar
![Zagreb, 240120.
Zimske juhe kao samostalna jela pripremila je Nastasja Petric; zdravo jelo za djecu i odrasle. Varivo od mahuna, oslica i slanutka, tortelini u pikantnoj juhi i minestrone.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2020/2/6/15/zimske_juhe3-240120.jpg)
Priprema:
Na maslinovu ulju prodinstajte sitno sjeckani poriluk i celer na sitne kockice. Nakon nekog vremena protisnite češnjak, dodajte suhi origano, još sve lagano zapecite pa dodajte i mljevenu puretinu. Meso usitnite kuhačom i dinstajte oko 15 minuta da dobije lijepu boju sa svih strana. Ulijte potom sjeckane pelate, 2x posudu od pelata napunite vodom i ulijte je u lonac, začinite solju i paprom te kuhajte oko 15 minuta. Potom umiješajte mascarpone, dodajte torteline i kuhajte još 4 minute. Na kraju jelo servirajte s vrlo tanko rezanim bok choyjem samo lagano ugrijanim u juhi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....