Trebat će vam:
1/2 poriluka (samo bijeli dio)
2 veća češnja češnjaka
2 šalice mahuna
1 konzerva slanutka
500 g fileta oslića
50 ml bijelog vina ili sok 1/2 limuna
malo suhog ružmarina
sol i papar
1 puna šaka rikole ili mladog špinata
manji stručak peršina
2 žlice domaćeg kiselog vrhnja ili gustog vrhnja za kuhanje ili mascarponea
puno maslinova ulja
Priprema:
Na maslinovu ulju kratko prodinstajte sitno sjeckani poriluk i protisnuti češnjak. Dodajte ružmarin, isprani slanutak i narezane mahune, kratko još zapecite i zalijte s vinom. Nakon par minuta posložite narezane filete oslića (pregledajte da nema kosti) veličine većeg zalogaja, posolite i popaprite, zalijte s 2 šalice vode i kuhajte sve skupa na jakoj vatri oko 15 minuta. Na kraju umiješajte vrhnje i vrlo sitno sjeckano zeleno lisnato povrće i peršin. Servirajte toplo s još maslinova ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....