IDEJA ZA RUČAK

Malo drugačija piletina s rižom! Napravite je na ovaj način i svi će tražiti porciju više

 Pronina Marina/Getty Images/istockphoto
Pripremite wok pa napravite rižu s gustim, ukusnim umakom s piletinom i povrćem

Trebat će vam:

500 g pilećih prsa

2 žlice kukuruznog škroba

sol i papar

2 žlice biljnog ulja

1 žuta paprika

1 crvena paprika

3 režnja češnjaka

4 žlice umaka od soje

2 žlice kineskog rižinog octa

3 žlice smeđeg šećera

2 žlice paste od rajčice

1 vezica mladog luka

1 mali crveni čili

kuhana riža

Priprema:

Pomiješajte kukuruzni škrob, sol i papar, ubacite komadiće piletine te promiješajte da se oblože mješavinom. Dodajte ulje u wok i zagrijte na jakoj vatri. Kad se ulje jako zagrije, dodajte piletinu i pržite 5-6 minuta, okrećući nekoliko puta dok piletina lagano ne porumeni. Dodajte papriku i pržite još dvije minute. Dodajte usitnjeni češnjak, umak od soje, malo rižinog octa, smeđi šećer i pastu od rajčice. Nastavite pržiti na jakoj vatri uz miješanje, dok se sve ne zagrije. Umiješajte nasjeckani mladi luk i nasjeckani čili, zagrijavajte još jednu minutu dok ne postanu vrući, ali i dalje hrskavi. Poslužite s rižom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. studeni 2024 08:33