Trebat će vam:
500 g pilećih prsa
2 žlice kukuruznog škroba
sol i papar
2 žlice biljnog ulja
1 žuta paprika
1 crvena paprika
3 režnja češnjaka
4 žlice umaka od soje
2 žlice kineskog rižinog octa
3 žlice smeđeg šećera
2 žlice paste od rajčice
1 vezica mladog luka
1 mali crveni čili
kuhana riža
Priprema:
Pomiješajte kukuruzni škrob, sol i papar, ubacite komadiće piletine te promiješajte da se oblože mješavinom. Dodajte ulje u wok i zagrijte na jakoj vatri. Kad se ulje jako zagrije, dodajte piletinu i pržite 5-6 minuta, okrećući nekoliko puta dok piletina lagano ne porumeni. Dodajte papriku i pržite još dvije minute. Dodajte usitnjeni češnjak, umak od soje, malo rižinog octa, smeđi šećer i pastu od rajčice. Nastavite pržiti na jakoj vatri uz miješanje, dok se sve ne zagrije. Umiješajte nasjeckani mladi luk i nasjeckani čili, zagrijavajte još jednu minutu dok ne postanu vrući, ali i dalje hrskavi. Poslužite s rižom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....