Okusi Istoka

Malo drugačije jelo s piletinom obožavat će svi koji vole ljuto, a brzo je gotovo

 Fotoatelie/Getty Images/istockphoto
Zašto se ne biste barem na jedan dan odmaknuli od klasike i isprobali pripremiti ovu namirnicu na egzotičniji način?!

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 2-4

LJUTA PILETINA S KIKIRIKIJEM

Trebat će vam:

300 g pilećih prsa
3 žlice soja sosa
2 žlice sezamova ulja
malo čilija u prahu
1 manji komad ribanog svježeg đumbira ili đumbir u prahu
4 režnja češnjaka u komadu
1 žlica kikiriki maslaca
2 paprike
1 luk
sol i papar
ulje
kikiriki

Priprema:

Piletinu narežite na komadiće i stavite je u posudu sa soja sosom, sezamovim uljem, đumbirom, češnjakom, čilijem, žlicom kikiriki maslaca, soli i paprom. Pustite da stoji tako barem pola sata. Potom ispecite meso na tavi na malo ulja. Kada poprimi boju sa svih strana, dodajte krupno narezan luk i papriku. Pecite dok povrće ne poprimi boju. Prema potrebi, podlijte s malo vode. Kuhajte dok svi sastojci nisu gotovi, a potom pospite sjeckanim kikirikijem. Poslužite uz rižu ili drugi prilog prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 08:42