500 g očišćenih kozica začinska mješavina za kozice (čili papričice, korica limuna, češnjak, sirovi šećer, prah limuna) maslinovo ulje sol papar velika stapka celera 60 g majoneze 3 mlada luka svježi vlasac žlica limunova soka žličica i pol hrena 1 žlica vinskog octa maslac četvrt žličice dimljene paprike kruh sa začinskim biljem |
Marinirajte očišćene kozice u maslinovu ulju i mješavini začina za kozice pa pustite da odstoje barem pola sata. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i ispecite kratko kozice. Operite celer i gulilicom ga izrežite na tanke trakice te namočite u vodu dok pripremate ostatak sendviča. U zdjeli dobro pomiješajte majonezu, usitnjeni mladi luk, usitnjeni vlasac, limunov sok, hren, ocat i papriku te začinite solju i paprom. Zagrijte pećnicu i na lim prekriven papirom za pečenje stavite kriške kruha sa začinskim biljem i tostirajte oko 3 minute. Izvadite iz pećnice i premažite s malo maslaca. Žlicom nanesite mješavinu mladog luka i majoneze, potom stavite trakice celera i konačno pečene kozice. Poslužite odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....