500 g juneće potrbušine 2 limete 4 režnja češnjaka pola naranče 50 g svježeg korijandra pola žličice soli četvrt žličice papra 60 ml maslinova ulja 1 jalapeño papričica 2 žlice alkoholnog octa kriške kruha sa sjemenkama mozzarella cherry rajčice matovilac |
U dubokoj zdjeli dobro pomiješajte sok od limete, zdrobljeni češnjak, sok od naranče, usitnjeni korijandar, sol, papar, maslinovo ulje, usitnjenu jalapeño papričicu i ocat. Stavite meso u marinadu i pripazite da bude u potpunosti uronjeno. Stavite u hladnjak barem na dva sata ili preko noći. Zagrijte roštiljtavu na jakoj vatri. Uklonite meso iz marinade i nju bacite. Pecite na vrućoj 10 minuta na svakoj strani. Kada se ispeče, izvadite meso i pustite da stoji 10 minuta. Narežite mozzarellu na kriške i poslažite na kruh. Tostirajte kruh u zagrijanoj pećnici dok ne postane hrskav i sir se ne otopi. Poslažite na kruh matovilac, kriške junetine i cherry rajčice te poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....