pecivo za hot dog 75 g smeđeg šećera 120 ml octa od riže 3 žlice čili paste (sambal oelek) 60 ml ribljeg umaka (nuoc nam) 50 ml sriracha umaka 2 žličice ribanog đumbira 700 g piletine ulje štapići za ražnjiće 50 ml grčkog jogurta 2 žlice majoneze 2 mrkve 100 g rukole |
U zdjeli pomiješajte šećer, ocat, čili pastu, riblji umak, sriracha umak i đumbir. Piletinu narežite na komadiće jednake veličine te ubacite u marinadu preko noći. Izvadite zdjelu s piletinom jedan sat prije nego što ćete ju peći, složite svoje ražnjiće te ih stavite sa strane. Prebacite preostalu marinadu u tavu i stavite na vatru te pustite da zavrije. Smanjite jačinu vatre i pustite da marinada krčka dok se tekućina ne reducira u pola, oko 10 minuta. U drugoj tavi zagrijte ulje i pecite ražnjiće. Okrećite ih često i podlijevajte reduciranom marinadom dok se ne ispeku, do 10 minuta. Naribajte mrkvu pa u zdjelu dodajte grčki jogurt i majonezu te dobro pomiješajte. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i stavite na grill opciju. Razrežite pecivo napola i tostirajte ga u pećnici dok ne postane hrskavo. Stavite mješavinu jogurta i mrkve na pecivo, dodajte rikolu i stavite ražnjiće te poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....