RECEPTI DOBRE HRANE

MALO DRUGAČIJI SENDVIČI: Sendvič s ljutim pilećim ražnjićima

 Marko Miščević
Kada jedete sendvič, najukusniji zalogaj uvijek je onaj prvi, kada nakon slatkog iščekivanja napokon zagrizete u hrskavo pecivo i okusite bogati nadjev koji ste pomno pripremali
pecivo za hot dog
75 g smeđeg šećera
120 ml octa od riže
3 žlice čili paste (sambal oelek)
60 ml ribljeg umaka (nuoc nam)
50 ml sriracha umaka
2 žličice ribanog đumbira
700 g piletine
ulje
štapići za ražnjiće
50 ml grčkog jogurta
2 žlice majoneze
2 mrkve
100 g rukole

Marko Miščević

U zdjeli pomiješajte šećer, ocat, čili pastu, riblji umak, sriracha umak i đumbir. Piletinu narežite na komadiće jednake veličine te ubacite u marinadu preko noći. Izvadite zdjelu s piletinom jedan sat prije nego što ćete ju peći, složite svoje ražnjiće te ih stavite sa strane. Prebacite preostalu marinadu u tavu i stavite na vatru te pustite da zavrije. Smanjite jačinu vatre i pustite da marinada krčka dok se tekućina ne reducira u pola, oko 10 minuta. U drugoj tavi zagrijte ulje i pecite ražnjiće. Okrećite ih često i podlijevajte reduciranom marinadom dok se ne ispeku, do 10 minuta. Naribajte mrkvu pa u zdjelu dodajte grčki jogurt i majonezu te dobro pomiješajte. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i stavite na grill opciju. Razrežite pecivo napola i tostirajte ga u pećnici dok ne postane hrskavo. Stavite mješavinu jogurta i mrkve na pecivo, dodajte rikolu i stavite ražnjiće te poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 13:36