1 konzerva tunjevine 30 g maslina 5 sušenih rajčica 40 g tahinija 1 limun 50 ml grčkog jogurta 2 žlice maslinova ulja 25 g bosiljka sol papar žlica dimljene paprike 2 bagel peciva 1 avokado 4 kuhana jajeta 100 g crvenog kupusa feta sir 40 g rukole |
U sjeckalici pomiješajte tahini, grčki jogurt, naribanu koricu i sok jednog limuna te maslinovo ulje dok ne dobijete glatku smjesu. Prema potrebi razrijedite s malo vode. Dodajte bosiljak, prstohvat soli i papra te dimljenu papriku pa još jednom pomiješajte. U velikoj zdjeli pomiješajte ocijeđenu tunjevinu, usitnjene masline i sušene rajčice. Bagel prerežite popola i namažite umakom od tahinija obje strane. Na donju stranu peciva poslažite kriške avokada, nanesite mješavinu tunjevine i sušenih rajčica, naribani kupus te na kriške narezana jaja. Vilicom nadrobite feta sir i dodajte u sendvič. Na vrh stavite rukolu pa poklopite sendvič i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....