150 g svježeg ili odleđenog lososa
100 g dimljenog lososa
55 g luka ili ljutike
10 g češnjaka
30 g maslaca
prstohvat suhog ružmarina
sol i papar
10 g limunova soka
60 g maslinova ulja
Na maslacu propirjamo sitno nasjeckanu ljutiku i češnjak s dodatkom ružmarina, na vrlo laganoj vatri, dok potpuno ne omekša. Zatim dodamo losos narezan na manje komade, posolimo i popaprimo te pričekamo da se losos termički obradi, ali ne presuši. Maknemo s vatre te dodamo natrgani dimljeni losos u još toplu smjesu. Promiješamo i pričekamo 10 minuta, prebacimo sve u sjeckalicu, dodamo limunov sok i maslinovo ulje te izblendamo u kremastu paštetu. Čuvamo je u staklenoj posudi i pojedemo tijekom dva dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....