CHIARIN TANJURIĆ

MAMINE PAŠTETE SU NAJBOLJE: Pašteta od lososa

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Domaće paštete...

150 g svježeg ili odleđenog lososa
100 g dimljenog lososa
55 g luka ili ljutike
10 g češnjaka
30 g maslaca
prstohvat suhog ružmarina
sol i papar
10 g limunova soka
60 g maslinova ulja

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Na maslacu propirjamo sitno nasjeckanu ljutiku i češnjak s dodatkom ružmarina, na vrlo laganoj vatri, dok potpuno ne omekša. Zatim dodamo losos narezan na manje komade, posolimo i popaprimo te pričekamo da se losos termički obradi, ali ne presuši. Maknemo s vatre te dodamo natrgani dimljeni losos u još toplu smjesu. Promiješamo i pričekamo 10 minuta, prebacimo sve u sjeckalicu, dodamo limunov sok i maslinovo ulje te izblendamo u kremastu paštetu. Čuvamo je u staklenoj posudi i pojedemo tijekom dva dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2024 00:33