350 g pilećih jetrica (bez srca)
50 g + 100 g maslaca
100 g crvenog luka
90 g jabuke (bez kore)
2 lovorova lista
1 žličica suhog origana
1 puna žlica reduciranog aceta balsamica
sol i papar
Na 50 g maslaca dinstati sitno nasjeckani luk na laganoj vatri dok potpuno ne omekša. Na pola kuhanja dodati na kockice narezanu jabuku, lovorov list i origano. Dinstati dok jabuka ne omekša. Zatim dodati očišćena jetrica, kuhati dok se termički obrade, posoliti i popapriti pa bez lovorova lista prebaciti u sjeckalicu. Dodati 100 g omekšalog maslaca i aceto te blendati koliko je potrebno dok ne postane potpuno kremasto. Prebaciti u posudice i ohladiti nekoliko sati. Servirati na polutvrdom siru s chutneyjem od jabuka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....