TOP RUČAK

Maneštra koju napravite u tren oka za smiješno male novce i još je obogatite maslinovim uljem

 Marko Miscevic/Cropix
Za intenzivniji okus koristite pileći temeljac koji jednostavno napravite za pola sata u ekspres loncu s pilećim hrbtom i povrćem

1 manji poriluk

2 mrkve

1 šalica ječma namočenog preko noći

1 šalica kuhanog slanutka ili graha

½ konzerve pelata

temeljac ili voda za podlijevanje

2 češnja češnjaka

peršinov list

maslinovo ulje

U loncu zagrijati maslinovo ulje. Dodati nasjeckani poriluk i pustite da uvene. Dodati sjeckanu mrkvu, ječam i slanutak pa podliti vodom ili, još bolje, pilećim temeljcem. Kad zakipi, dodati zgnječene pelate. Posoliti i pustiti da se kuha dok ječam sasvim ne omekša i jelo postigne željenu gustoću. Začiniti sitno sjeckanim češnjakom i na kraju posuti nasjeckanim peršinovim listom. Poslužiti u tanjuru s lešo inćunima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 19:30