Maneštra od leće i ječma

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 80 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 150 g ječma
  • 2 glavice crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 70 g slanine
  • 150 g leće
  • 4-5 žlica maslinova ulja
  • 1/4 korijena celera
  • 2 mrkve
  • 1 manja tikvica
  • peršinov list
  • malo mljevenog peperoncina
  • voda

Priprema

1. korak

Na maslinovu ulju pirjajte sitno nasjeckani luk i naribani celer (podlijevajući vodom

petnaestak minuta). Dodajte nasjeckanu mrkvu na kockice te pirjajte još par minuta.

2. korak

Prethodno namočenu leću i ječam isperite, ocijedite i stavite na luk, posolite i dodajte peperoncina, dva režnja rukom zdrobljenog češnjaka i špek u komadu.

3. korak

Zalijte vodom ili temeljcem da prekrije leću i ječam (otprilike tri prsta iznad leće i ječma te prema potrebi dodavajte tijekom kuhanja). Kuhajte 1 sat. Na kraju posipajte sitno sjeckanim listom peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2024 17:23