Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 80 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 150 g ječma
- 2 glavice crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 70 g slanine
- 150 g leće
- 4-5 žlica maslinova ulja
- 1/4 korijena celera
- 2 mrkve
- 1 manja tikvica
- peršinov list
- malo mljevenog peperoncina
- voda
Priprema
1. korak
Na maslinovu ulju pirjajte sitno nasjeckani luk i naribani celer (podlijevajući vodom
petnaestak minuta). Dodajte nasjeckanu mrkvu na kockice te pirjajte još par minuta.
2. korak
Prethodno namočenu leću i ječam isperite, ocijedite i stavite na luk, posolite i dodajte peperoncina, dva režnja rukom zdrobljenog češnjaka i špek u komadu.
3. korak
Zalijte vodom ili temeljcem da prekrije leću i ječam (otprilike tri prsta iznad leće i ječma te prema potrebi dodavajte tijekom kuhanja). Kuhajte 1 sat. Na kraju posipajte sitno sjeckanim listom peršina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....