Trebat će vam:
600 g svježe tjestenine mafaldine 2 ml maslinova ulja 60 g ljubičastog luka (narezanog na kockice) 4 x 100 g ramsteka 90 ml povrtnog temeljca 30 g mrkve (narezane julienne) 200 ml demiglasa (temelji umak koji se dobiva tako da se teleće ili juneće kosti zapeku zajedno s mrkvom, lukom, doda se malo pirea od rajčica, maslaca, crvenog vina i iskuhava da se reducira) 6 ml crvenog vina 6 ml aceta balsamica 80 ml umaka od rajčica 2 prstohvata origana sol, papar 10 g rikole |
Priprema:
Na vrućem ulju propirjati luk koji ste prethodno usitnili te dodati na mrkvu. Na zasebnoj tavici zagrijati maslinovo ulje te dodati ramstek. Ramstek odrezak (od 100 g) peći 90 sekundi, okrenuti ga, posoliti zape- čenu stranu te ponoviti postupak. Kad se mrkva karamelizira, podliti temeljcem te dodati aceto balsamico, crveno vino i demiglas. Kuhati na laganoj vatri dok se umak ne reducira do željene gustoće. Skuhati tjesteninu mafaldine (svježa tjestenina se kuha tri minute) te umiješati u umak. Ispečeni ramstek narezati na tanke komadiće/trakice (tagliata) te položiti na tjesteninu. Dekorirati sa svježom rikolom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....