U ovoj marinadi marinirajte pileća prsa koja imaju tendenciju se brzo isušiti, a ova marinada će očuvati njihovu sočnost i dati im tonu okusa. Ali će savršeno funkcionirati i uz pileća krilca! Kad ste taj dio riješili, vrijeme je za pivu! I to naravno osvježavajuću poput San Servolo Indian pale alea, Varionica pale alea ili pak engleskog Ruddles Best alea, Old Speckled Hen alea i alea Lab Barbe.
Trebat će vam:
50 ml soka od limete, skinite koricu i sačuvajte 2 jušne žlice meda (livada ili kadulja) 1 žličica mljevenog papra 1 žličica crvenog papra (cajun) 1 jušna žlica maslinova ulja - radi povezivanja |
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke, komade piletine umočite u marinadu i ostavite 2 sata. Ostatak marinade pojačajte još jednom žlicom meda i jednom žlicom soka od limete. Premažite komade piletine tijekom pečenja (kada ste okrenuli i zapekli prvu stranu).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....