Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 12 pilećih krilaca
- 100 ml ulja
- 3 žlice meda
- 75 ml sojina umaka
- 2 žlice senfa
- 75 ml limunova soka
- 2 režnja češnjaka
Priprema
1. korak
U posudi dobro promiješajte sastojke za marinadu. Uronite u nju krilca i ostavite nekoliko sati u hladnjaku da se marinira (najbolje preko noći). Zagrijte pećnicu na 200 °C. Na rešetku štednjaka stavite aluminijsku foliju ili dvostruki sloj papira za pečenje. Krilca dobro ocijedite od marinade pa ih složite na rešetku. Peći otprilike 45 minuta, odnosno dok krilca ne postanu rumenosmeđa.
Savjet: Za pripremu ovog recepta nije potrebno soliti meso jer je marinada dovoljno začinjena. Želite li ljut okus, u marinadu stavite mljevene čili papričice. S takvom marinadom možete pripremati i ostala mesa za grill, a naročito će ukusno biti svinjsko carsko mesa i rebrica od svinjetine.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....