Marinirana svinjetina s chutneyjem

 Berislava Picek / Hanza Media

Trebat će vam:

4 svinjska kotleta

Za marinadu:

1 limunov sok
svježe mljeveni šareni papar
malo ljute papričice
sol
senf
med
svježe naribani đumbir
prstohvat smeđeg šećera
1 čep maslinova ulja

Chutney od mandarina i đumbira:

0,5 kg mandarina
10-15 g maslaca
malo meda po želji
sitno narezana ljuta papričica
jednu veliku jušnu žlicu gustina
prstohvat svježe naribanog đumbira
1 žlica smeđeg šećera

Zagreb, 011014.
Jela sa djumbirom osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. 
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Prvo pripremite marinade. Izmiješajte limunov sok, papar, sol, komadiće papričice, 2 žlice senfa, žlicu meda, naribani đumbir i maslinovo ulje. Smjesu namažite po komadima mesa i ostavite ih na sobnoj temperaturi najmanje 2 sata. Pripremite chutney: na laganoj vatri rastopite maslac pa dodajte žlicu smeđeg šećera. Kad se lijepo karamelizirao, dodajte očišćene mandarine natrgane na komadiće. Promiješajte, ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode. Miješajte na laganoj vatri sve dok se madarine ne počnu raspadati, pa dodajte đumbir i papriku, zasladite medom. Uz miješanje dodajte gustin dok se smjesa ne zgusne. Meso zatim ispecite na tavi, 15 sekundi na jednoj starni, dok ne dobije lijepu smeđu boju, pa okrenite. Poslužite s chutneyjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 15:21