Trebat će vam:
4 svinjska kotleta |
Za marinadu:
1 limunov sok svježe mljeveni šareni papar malo ljute papričice sol senf med svježe naribani đumbir prstohvat smeđeg šećera 1 čep maslinova ulja |
Chutney od mandarina i đumbira:
0,5 kg mandarina 10-15 g maslaca malo meda po želji sitno narezana ljuta papričica jednu veliku jušnu žlicu gustina prstohvat svježe naribanog đumbira 1 žlica smeđeg šećera |
Priprema:
Prvo pripremite marinade. Izmiješajte limunov sok, papar, sol, komadiće papričice, 2 žlice senfa, žlicu meda, naribani đumbir i maslinovo ulje. Smjesu namažite po komadima mesa i ostavite ih na sobnoj temperaturi najmanje 2 sata. Pripremite chutney: na laganoj vatri rastopite maslac pa dodajte žlicu smeđeg šećera. Kad se lijepo karamelizirao, dodajte očišćene mandarine natrgane na komadiće. Promiješajte, ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode. Miješajte na laganoj vatri sve dok se madarine ne počnu raspadati, pa dodajte đumbir i papriku, zasladite medom. Uz miješanje dodajte gustin dok se smjesa ne zgusne. Meso zatim ispecite na tavi, 15 sekundi na jednoj starni, dok ne dobije lijepu smeđu boju, pa okrenite. Poslužite s chutneyjem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....