Marokanski kruh

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 300 g polubijelog/bijelog pšeničnog brašna
  • 300 g ječmenog brašna
  • 1 žlica sjemenki kima
  • 1 žlica soli
  • 1 suhi kvasac
  • 2 žličice agavinog sirupa
  • 2 žlice suncokretova ulja
  • 400 ml mlake vode

Priprema

1. korak

Pomiješajte brašno, kvasac, sol i kim. Napravite udubinu u brašnu pa polako dodajte vodu, agavin sirup i ulje, lagano miješajući sve dok tijesto ne postane kompaktno. Pustite da odstoji 15 minuta.

2. korak

Tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu i mijesite dok ne postane mekano i elastično. Podijelite ga na 4 kugle i stavite u kalup za pečenje posut ječmenim brašnom. Neka se diže 10 minuta,

3. korak

Zatim dlanom svaku kuglicu oblikujte u tanku pogaču debljine oko 1 cm. Ostavite da se dižu oko 2 sata. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Prije pečenja vrhom kuhače na tijestu utisnite nekoliko rupica pa ga pecite 10 minuta s jedne i 10 minuta s druge strane. Izvadite na rešetku i pokrijte krpom da se ohladi.

Napomena: na slici je kruh od pola bijelog brašna i pola pšeničnog griza (bez sjemenki). Peći na papiru za pečenje posutom grizom i premazati gornju stranu i posuti grizom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 23:16