ŠTO KUHATI?

Maslac i krušne mrvice za još hrskaviji krumpir, poslužite ga uz grillanu piletinu

 Deposit Photos/
Ova kombinacija bit će dobra ideja za ručak usred tjedna, ali i jednostavan nedjeljni ručak

Trebat će vam:

1 otkošteno pile

1 kg krumpira

2 žlice krušnih mrvica

Ulje

2 režnja češnjaka

1 polovica limuna

Začinsko bilje po želji (peršin, bosiljak, vlasac, kopar...)

4 žlice maslaca

Sol i papar

Priprema:

Otkoštenu piletinu dobro posolite pa je ispecite na grillu na malo ulja. Neka poprimi boju i s obje strane. Dok se peče, mladi krumpir dobro operite, ubacite u zdjelu i kuhajte dok ne omekša. Kada je gotov, narežite ga na komadiće ili jednostavno spljoštite vilicom i prebacite na tavu u kojoj se pekla piletina. Dodajte dvije žlice maslaca i malo ulja, dodajte i sol te krušne mrvice i pecite dok piletina ne poprimi hrskavu koricu. Dvije žlice maslaca otopite pa dodajte sok pola limuna, sitno sjeckane ili protisnute režnjeve češnjaka i sjeckano začinsko bilje. Piletinu poslužite uz krumpir i sve zajedno prelijte maslacem sa začinskim biljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 15:44