Trebat će vam:
1 otkošteno pile
1 kg krumpira
2 žlice krušnih mrvica
Ulje
2 režnja češnjaka
1 polovica limuna
Začinsko bilje po želji (peršin, bosiljak, vlasac, kopar...)
4 žlice maslaca
Sol i papar
Priprema:
Otkoštenu piletinu dobro posolite pa je ispecite na grillu na malo ulja. Neka poprimi boju i s obje strane. Dok se peče, mladi krumpir dobro operite, ubacite u zdjelu i kuhajte dok ne omekša. Kada je gotov, narežite ga na komadiće ili jednostavno spljoštite vilicom i prebacite na tavu u kojoj se pekla piletina. Dodajte dvije žlice maslaca i malo ulja, dodajte i sol te krušne mrvice i pecite dok piletina ne poprimi hrskavu koricu. Dvije žlice maslaca otopite pa dodajte sok pola limuna, sitno sjeckane ili protisnute režnjeve češnjaka i sjeckano začinsko bilje. Piletinu poslužite uz krumpir i sve zajedno prelijte maslacem sa začinskim biljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....