DOBRE IDEJE

MED, PRIJATELJ SLANIH I SLATKIH JELA: Namaz od meda

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Kristaliziranje meda znak je da je pravi, a otopit će se ako se staklenku stavi u toplu, nikako vruću vodu

100 g maslaca
3 žlice meda
žlica cimeta
2 jaja
50 ml mlijeka
tost ili kruh (po želji)
ulje

Zagreb, 201219
Editorijal za Dobru hranu pod nazivom
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Omekšali maslac, med i cimet stavite u posudu i dobro izmiješajte. Smjesa mora biti glatka, kompaktna i kremozna. Dobro sve izmiješajte da biste izbjegli grudice. Stavite u teglicu i pustite u hladnjaku da se malo stisne. U tanjur stavite jaja i vilicom dobro izmiješajte, dodajte mlijeko i cimet. Izrežite kruh odnosno tost, uvaljajte u smjesu te stavite pržiti u zagrijanu tavu na koju ste prethodno stavili ulje. Aromatizirani kruh servirajte uz namaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 21:07