DOBRE IDEJE

MED, PRIJATELJ SLANIH I SLATKIH JELA: Pileća krilca u marinadi od meda

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Kristaliziranje meda znak je da je pravi, a otopit će se ako se staklenku stavi u toplu, nikako vruću vodu

5 žlice meda
1 žlica grubo narezanog čilija
1 žlica narezanog češnjaka
1 žličica soli
2 žlice soja sosa
50 g omekšalog maslaca
1 kg pilećih krilca

Zagreb, 201219
Editorijal za Dobru hranu pod nazivom
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite marinadu u velikoj zdjeli i pomiješajte sve sastojke osim krilca. Krilca očistite i umiješajte u marinadu. Ostavite ih u marinadi minimalno sat vremena. Prebacite krilca na papir za pečenje i izlijte ostatak marinade na njih. Po želji možete dodati još meda. Pecite 30 minuta na 180 °C. Uz fina slasna krilca možete servirati sezonsku salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 03:31