Za popečke:
1 kg batata
2 jaja
3 žlice glatkog brašna
1 žličica soli
1 žličica mljevenog papra
Za nadjev:
200 g krem sira
3 žlice meda
1 žličica papra
1/2 žličice soli
Najprije krenite s pripremom smjese za popečke. Naribajte batat, dodajte sve sastojke i stavite nekoliko minuta na hladno da začini malo oplemene batat. Dok se smjesa hladi, napravite nadjev. U posudu stavite krem sir, med i začine i dobro promiješajte. Bitno je da je namaz kremozan. Zagrijte tavu i dodajte dvije žlice ulja. Uzmite žlicu smjese te je spustite na tavu i poravnajte popečak kako bi bio ravnomjerne debljine. Pržite dok ne poprimi smeđu boju. Ispečen stavite na kuhinjski papir kako biste odstranili višak masnoće. Poslužite tople popečke uz namaz.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....